Jeg hedder Michael Bøgild Jensen
jeg er født d. 23. januar 1979 i Silkeborg, hvor jeg også startede min elevtid som kok på Hotel Impala i 1999
September 2001 startede jeg på Restaurant Vedelsborg hvor jeg færdiggjorde uddannelsen i sommeren 2002. på hotel og restaurantskolen i Silkeborg
Michel Bøgild er personificeringen af Restaurant Vedelsborg. Den 41-årige kok, som blev udlært i de samme lokaler, han nu selv er indehaver af, har været med gennem de sidste 16 år, og de har ikke været kedelige.- Jeg blev udlært her i sommeren 2002, og kort tid efter overtog jeg stedet sammen med to kollegaer og en fælles bekendt. Det var her, jeg gjorde mig nogle erfaringer, som har været guld værd senere. Vi var unge, ambitiøse og ville noget med stedet, fortæller Michael med et stort smil.
I 2006 skiltes gruppen i fred og fordragelighed, og fire blev til to. Restaurant Vedelsborg høstede i disse år stor ros og anerkendelse hos vejlenserne og mange af de faste kunder uden for byens grænser. For er der noget, som altid har været kendetegnende i de rustikke lokaler i Vedelsgade gennem alle årerne, har det været de gode råvarer og ambitionen om velsmagende og uprætentiøs mad.
- I midten af 2008 overtog jeg stedet selv. Jeg havde gjort mig nogle gode erfaringer og havde store ambitioner for stedet. Nu kunne jeg selv sætte kursen hundrede procent, og hvad kunne der så gå galt? spørger Michael Bøgild retorisk og med et skævt smil.
For i slutningen af 2008 kiggede finanskrisen forbi, og det næste år var i særdeleshed ikke sjovt. Men med samme sans for kvalitet, som havde skabt det faste kundegrundlag kombineret med gode råvarer og stor loyalitet fra kunderne og personalet, blev stormen reddet af.
- Finanskrisen skar hele konceptet ind til benet. Sådan er det i denne verden. Hvad havde vi tilbage at byde på? Jo, maden og hyggen. Netop de to ting er om noget vores varemærke - også i dag. Kombinerer man dette med et godt ærligt måltid med gode råvarer, så har man summen af Restaurant Vedelsborg. Det er jeg faktisk meget stolt over, lyder det fra Michael Bøgild.
En ting, som altid har været et centralt omdrejningspunkt hos Michael Bøgild og Restaurant Vedelsborg, har været at tage unge mennesker ind og uddanne dem. Vi har nu to fuldtidsansatte og kun en elev. Det skyldes det ærlige faktum, at jeg også ønsker at være mere sammen med min familie. Og når man har de rette folk sammen med unge kræfter – så er det meget nemmere at tage en enkelt aften fri.
- Det er vigtigt, at man tager unge mennesker ind og giver dem ansvar. Det giver også en god dynamik i et køkken, og så er det med til at holde mig ung, kommer det med et grin fra Michael Bøgild, som understreger, at han altså ikke er gammel endnu.
Når man som Michael har haft sin arbejdsplads på stedet her siden år 2001, er det naturligt, at man kender de faste kunder. Hvis der er én ting, der har givet stor glæde gennem alle årerne, er det netop mødet med de loyale kunder, og alle de nye, der er kommet til.
- Jeg har sidste år haft en konfirmation her for en gæst, hvis barnedåb jeg også har haft og en barnedåb, hvor faderen var konfirmeret her. Så det understreger meget godt relationerne til gæsterne gennem årerne. Vi er gode til at forny os og så alligevel holde fast i alt det, gæsterne elsker og kender os for.
Hvad har så været det bedste ved at have været med gennem Restaurant Vedelseborg historie de sidste 19 år, ifølge Michael Bøgild?
- Det har været glæden ved at gå på arbejde hver eneste dag og glæde sig til at møde gæsterne. Uden tvivl.
Det er også det, jeg glæder mig til i dag, afslutter indehaveren med et stort smil.